Esnaf lokantası yemeklerini kim sevmez ki? Hem uygun fiyatlı olması, hem de bol çeşitliliği ile özellikle çalışanların vazgeçilmezidir esnaf lokantaları. Bu lezzetleri kendi evlerinde hazırlamak isteyenler için birbirinden lezzetli tariflerimiz var.
Bezelye, kıyma, havuç ve domates ile hazırlanan Lübnan usulü bezelye, mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Pişirmesi ortalama 1 saat süren bu yemeği, akşam menülerinde sunabilirsiniz.
Mevsimin en taze baklalarını, bebek kabak, zeytinyağı ve sarımsak ile bir araya getiriyoruz. Kabaklı sirkeli baklayı, ince ince kıyılmış dereotu serpiştirerek sunabilirsiniz.
Enginar, bezelye, krema ve zeytinyağı ile hazırlanan bu çorba, yaz aylarının favorisidir. Hazırladığınız çorbayı, tavada kızarttığınız pastırmaları ekleyerek servis edebilirsiniz.
Semizotu, pirinç ve kırmızı fasulye ile hazırlanan bu yemek, hem besleyici, hem de düşük kalorili tariflerden biridir. Pişirme süresi yaklaşık 40 dakika olan yemeği, öğle ve akşam menülerinde sunabilirsiniz.
Bakla, domates, soğan ve zeytinyağı ile hazırlanan bakla oturtma, lokantalarda mutlaka yer verilen tariflerden biridir. Yanında limon dilimleri ile birlikte sunulur.
Taze fasulye, soğan ve yumurta ile hazırlanan bu yemek, özellikle öğle yemeklerinde tercih edilir. Mısır ekmeği, cacık veya ayran eşliğinde servis edilebilir.
Semizotu, pirinç, nohut ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, yaz aylarında sık sık tüketilir. Hem doyurucu, hem de düşük kalorilidir. Köfte yapımında tavuk kıyması kullanılır.
Domates, taze fasulye, soğan ve limon ile hazırlanan bu yemek, yaklaşık 40 dakika boyunca pişirilir. Eğer domatesler küçükse, tarifteki domates miktarını artırabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;